Sang i Øst Kammerensemble

Kammerensemble vil være koret på høyeste nivå i «Sang i Øst» – modellen. I dette ensembelet skal sangerne på sikt ha lært våre prinsipper for forståelse av musikken og ha teknikk og kunnskap til aktivt å musisere med bevissthet om hva vi gjør. Vi er på utkikk etter deg som virkelig har lyst til å være med i et slagkraftig ensemble med full fokus på musisering og sang.

Vi skal starte med 12-16 sangere, med lik fordeling av stemmene. Det er ingen øvre eller nedre aldersgrense og vi ser det som en stor fordel om alderssammensetningen er variert. Gjennom å delta, får du opplæring og trening i vårt system for sang- og musikkforståelse, du får råd og hjelp til selvstendig innlæringsprosess av repertoire og du vil få tilbud om individuelle sangtimer. I tillegg treffer du naturligvis andre som deler din interesse. Målet er at du selv skal bli en bevisst sanger / musiker som vet hva du kan bidra med i et ensemble på høyt nivå. Du får også kunnskap og fine erfaringer å ta med tilbake til andre kor du synger i eller leder.

Repertoaret de første to årene vil hovedsakelig bestå av sentrale mindre klassiske verker fra renessansen og frem til nyere tid. Samtidig med dette, vil vi over tid bygge opp større verk som G.F.Händel: «Messias», J.S.Bach: «Johannespasjonen» slik at vi på sikt kan gjøre disse verkene på årlig basis.

Målet med dette prosjektet er å gjøre konserter på et høyt kunstnerisk nivå med et særpreg som gjør oss synlige også utover regionens grenser. Musikken skal til enhver tid stå i fokus. Vi har stor tro på at vi skal få dette til med sangere som har nysgjerrighet og motivasjon til å jobbe med bra musikk og tid til å fokusere på det. Aktiviteten planlegges 1-2 år frem i tid og vil være prosjektbasert. Egen forberedelse og evt deltagelse i stemmegrupper vil være vesentlig. Hvis du kjenner lyst og nysgjerrighet i forhold til dette, så ikke nøl med å ta kontakt.

Det vil ta tid til å etablere et felles fundament, en tydelig identitet og trygghet i dette ensemblet. Korets første konsert blir dermed ikke bestemt før vi har kommet langt nok til at vi har noe å presentere på det nivået vi vil.

Tor Morten
musikalsk og pedagogisk leder
Sang i øst